Cerc Coardă Gimnastica ritmica Măciuci Minge Panglică Sport

World Challenge Cup Rhythmic Gymnastics Cluj-Napoca 2021

 

Exact în urmă cu o săptămână , orașul din inima Transilvaniei; mai exact Cluj-Napoca fusese gazda competiției World Challenge Cup 2021. O competiție mult așteptată, de către gimnastele ritmice internaționale.

România, Cluj-Napoca a fost gazda în perioada 15-17.10.2021 a  World Challenge-ului Cup Rhythmic Gymnastics Cluj-Napoca.  Competiție, la care au fost prezente printre cele mai titrate gimnaste mondiale;de la Boreyna Kaleyn(Bulgaria) , la Daria Trubnikova( Rusia); de la Alexandra Agiurgiuculese( Italia), la Milena Baldassarri ( Italia); de la Andreea Verdeș( România), la Irina Annenkova(Rusia); de la Maëlle Millet ( Franța), la Margarita Kolosov ( Germania) ; de la Annaliese Drăgan (România), la Lily Ramonatxo ( Franța).

Farmecul, acestei competiții a fost, prin prezența gimnastelor, ce au fost participante și în cadrul Jocurilor Olimpice Tokyo 2020. Acestea fiind: Boryana Kaleyn, Milena Baldassarri și Alexandra Agiurgiuculese. Întreg concursul, a fost unul strâns; întrucât toate și-au dorit ca din Cluj-Napoca să se întoarcă acasă, măcar cu o medalie. Lupta a fost strânsă, atât în calificări, cât și în finală între Irina Annenkova( Rusia), Daria Trubnikova (Rusia), Milena Baldassarri ( Italia) și Alexandra Agiurgiuculese ( Italia).

Gimnasta Boreyna Kaleyn(Bulgaria), a reușit să cucerească toate medaliile posibile de pe treapta întâi. La cerc a avut punctajul de 26,650; la minge 27,800; măciuci 26, 750; panglică 24,200 și la individual compus 103,700. La fiecare obiect, rotațiile erau uimitoare, dar și felul în care aceasta exprima povestea muzicii și modul în care și-a menținut energia în toate cele 3 zile de competiție. Boreyana Kaleyn a făcut un adevărat spectacol.

Gimnasta Milena Baldassarri, din Italia a  reușit sa cucerească două medalii de argint; printre care l-a individual compus cu punctajul de 99,500 și la panglică cu 23,750. La obiectul cerc a avut punctajul de 25,400; minge 24,250 și maciuci 25,750 clasându-se de fiecare dată pe locul al IV-lea. Totodată Milena Baldassarri a împlinit frumoasa vârstă de 20 de ani, în inima Transilvaniei și acesteia îi s-a cantat un „La mulți ani! ” călduros.

Gimnasta Daria Trubnikova din Rusia s-a clasat pe locul al III-lea la individual compus, cu un total de 99,300. La cerc a reușit să obțină punctajul de 24, 450( medalia de bronz); minge 26,150(argint); măciuci 25,800(bronz) și la panglică 22,600(locul IV). Sportiva din Rusia, are o „luptă” grea de dus, deoarece în această țară este foarte strânsă „competiția” de-a face parte în lotul național al și de a trece prin mâinile doamnei Irina Viner. La Cluj-Napoca.

Sportiva Andreea Verdeș, pregătită în cadrul clubului sportiv Corrado din Iași de domnul profesor Radu Constantin și d-ra. Cătălina Radu, a reușit frumoasa performanță de a se clasa la individual compus în calificări pe locul IV-lea din 27 de gimnaste participante, cu un total de 94,100. În finale, a reușit să obțină la cerc punctajul de 23,150( locul VII); minge 23,400( locul V); măciuci 24,150( locul VI) și la panglică 21,150(locul VII). 
Gimnasta Annaliese Drăgan, legitimată în cadrul CS Sportul Studențesc din București, pregătită de către doamna antrenor emerit Maria Gîrbă și d-ra  Alexandra Piscupescu, „All Around” a reușit să ocupe locul XIII, la individual compus cu un total de 83,950 și totodată reușind să se califice în finala de la cerc, obținând punctajul de 22,900 ( locul VIII). 
Andreea Verdeș( Iași) împreună cu Annaliese Drăgan( București), vor reprezenta România la Campionatul Mondial De Gimnastică Ritmică din Japonia Kitakyushu 2021 la finele acestei luni. Pentru ele, WORLD CHALLENGE CUP CLUJ-NAPOCA 2021, a fost o ” încălzire” și totodată o verificare înainte de intensa competiție ce va avea loc în Japonia. Menționez că, acolo se vor întâlni și  cu sportivele Dina și Arina Averina(Rusia) , Alina Harnasko(Belarus) , Anastasia Salos(Belarus), Sofia Rafaelli ( Italia), Pohranychna Khrystyna( Ukraina), Onopruienko Viktoriia( Ukraina) plus cu gimnaste din țara gazdă și Chisaki Owia.

Gimnasta Alexandra Agiurgiuculese, cu suflet român, dar reprezentând Italia a reușit să se clasifice la individual compus pe locul al Vii-lea cu un total de 94,050(All around). În finale, la cerc s-a clasat pe locul VI cu punctajul de 23,400; mingea i-a adus medalia de bronz, obținând punctajul de 24,700 la fel și la panglică, însă având punctajul de 23,150. Așadar, pentru Alexandra Agiurgiuculese, Cluj-Napoca i-a răsplătit munca și efortul depus cu două medalii de bronz și totodată, reușind să vină împreună cu mama sa.

Tânăra sportivă, din Franța Lili Ramonatxo a avut o competiție surprinzătoare, iar evoluțiile ei la toate obiectele arăta energia pura. În vârstă de 16 ani, aceasta are multe șanse să fie prezentă în 2024 la „ea acasă”.

În proba de ansamblu, Italia a condus detașat și pentru țara lor au reușit să colecteze la ansamblu cu 5 mingi punctajul de 47,650. Urmând Germania cu totalul de 40,450 și Franța cu 35,250.

În proba de ansamblu cu 2+3( 2 perechi de măciuci și 3 cercuri),Italia a primit punctajul de 45,600( locul I), Germania 40,800( locul II) și Franța cu punctajul de 34,950 (ocupând locul III).

Competiția de la Cluj-Napoca, a fost urmărită pentru un timp scurt de către Dan Petrescu, fost fotbalist și în prezent antrenor la CFR Cluj. Aceasta a fost în prezența, doamnei Președinte a Federației Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu. Prezența lui, în cadrul acestei competiții, a fost rezultatul unei întreceri de calitate, ce a adus în Cluj-Napoca printre cele mai bune gimnaste ale lumii. În ultima zi, a competiției a fost prezent și domnul primar al Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, al cărui ajutor a contat foarte mult în realizarea și organizarea World Challenge Cup Rhythmic Gymnastics Cluj-Napoca 2021. Totodată, competiția aceasta a fost posibilă, datorită Comitetului Olimpic Și Sportiv Român; BDV Production; Ocularia; Micri; Geovital; Algernon; Tomorrow Branding; Țiriac Auto și nu în ultimul rând TVR3, al cărui post de televiziune a dat în direct și înregistrat întreaga competiție, dar și platformei Iabilet.ro.

2022 se anunță un an competițional puternic. Se reintră în calificări și în maratonul pentru Paris 2024, iar Cluj-Napoca deja este prezent în calendarul oficial competițional și dece nu, poate la anul viitor, vor fi mult mai mulți spectatori pentru a-și susține favoritele.
Întreaga competiție, a fost una extraordinară, cu emoții și scoruri strânse, dar și cu o organizare promptă și precisă. 
🔜World Challenge Cup Rhythmic Gymnastics Cluj-Napoca 2022. 

 

Andreea Verdeș (România)
Annaliese Drăgan (România
Alexandra Agiurgiuculese (Italia)
Daria Trubnikova ( Rusia)
Milena Baldassarri (Italia)
Boreyna Kaleyn (Bulgaria)
Fotografii preluate de pe pagina oficială al Federației Române de Gimnastică Ritmică.
Ansamblul Național al Italiei de Gimnastică Ritmică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *