Gimnastica ritmica Sport

Turneul Internațional de Gimnastică Ritmică IAȘI TROPHY 2021

 

Din arhiva personală. (Foto Ileana Iakob).

 

Frumosul Iași, un oraș cu o istorie atât de bogată, orașul celor 7 coline, dar și celor trei uniri, fosta capitală a Moldovei; de la Alexandru Lăpușneanu, la Theodor Buiucliu membru al Societății Junimea; de la teiul lui Mihai Eminescu; la Ion Creangă și amintirile sale redactate pentru o eternitate. De la personalitatea academică, Gineta Sotenescu la nașterea manualelor de specialitate al gimnasticii ritmice, aerobice și medicale. 

In perioada 9-10.09.2021 orașul Iași, a fost gazda competiției mult așteptate, de către toate sportivele participante în cadrul Turneului Internațional de Gimnastică Ritmică „IAȘI TROPHY 2021”.  Această competiție, este cunoscută ca fiind cu tradiție în lumea gimnasticii ritmice, deoarece pe lângă intensitatea competiției, fiind un turneu internațional; acesta în primii 15 ani era organizat și în scopul de a aduce omagiu doamnei Gineta Sotenescu, scriitoarea manualelor de specialitate în ramura sportivă și medicală. 

În anul acesta, Turneul Internațional de Gimnastică Ritmică „IAȘI TROPHY 2021”, ajunge la cea de-a XX-a ediție. Domnul profesor Radu Constantin, dar și d-ra Cătălina Radu, ca în fircare an au reușit să organizeze o competiție frumoasă, iar fiecare participantă să se simtă cât mai aproape de casă. 7 cluburi naționale, dar și un club de gimnastică ritmică din Odesa, Ukraina au fost prezente în capitala Moldovei. 

La această competiție și Baia Mare a fost prezentă după o lungă perioadă, în care gimnastele de la Liceul cu Program Sportiv s-au antrenat și au așteptat să aibă prilejul de a concura și de a simți dinou emoțiile din cadrul unei competiții sportive. Domana profesor Ileana Iakob a fost prezentă cu gimnastele: Lorena Chișicașașa, care a obținut 3 medalii de argint și o medalie de bronz; Maria Chișcașca a obținut 2 medalii de aur și 2 medalii de argint; Patricia Nemeș, care a reușit să obțină medalia de bronz( revenită în competiție după 3ani de pauză); Hatos Roxana care a obținut, o medalie de bronz și Rianna Ardelean, care a obținut 2 medalii de bronz.  Domnișoara Amalia Mali i-a oferit prilejul micuței gimnaste Crina Chibelean să participe pentru întâia oară, la o competiție sportivă în cadrul gimnasticii ritmice. Crina Chibelean, în vârstă de 7 ani, a „pășit cu dreptul” în lumea gimnasticii întrucât, aceasta a obținut prima ei medalie și anume medalia de argint. 

Tot la această competiție, a fost prezent CSS Triumf București cu doamna antrenor emerit Doina Firica și doamna Mihaela Cigareanu, o coregrafă de excepție. Gimnastele cu, care s-au prezentat la Turneul Internațional de Gimnastică Ritmică „IAȘI TROPHY 2021” au fost Carina și Tiana Dontu. Aceste doua sportive au obținut locul 2 la proba fără obiect, o medalie de argint și una de bronz la cerc. 

Pentru Andreea Verdeș, această competiție a fost una presărată cu emoții, deoarece în anul acesta a fost prezentă în calitate de arbitru. Conform spuselor acesteia, emoțiile au fost mari, pentru că în această postură a observat evoluția gimnastelor, dar și a colegelor sale dintr-un unghi diferit. Totodată, a fost un prilej și un început foarte bune pentru Andreea Verdeș fiind in calitatea de arbitru mai ales, că s-a aflat pentru prima dată la masa juriului. 

Gazda, Laura Aniței legitimată la CSS Unirea Iași a avut o competiție frumoasă, urcând pe prima treaptă a podiumului la senioare. Totodată, menționez ca Laura Aniței este componentă al Lotului Național de Senioare împreună cu Andreea Verdeș. 

Această competiție, este una dintre cele mai dorite și iubite de către cluburile sportive din țară și nu numai, dar și de către gimnastele participante; întrucât în  fiecare an, gimnastele rămân cu amintiri plăcute din sala de concurs, dar și cu amintiri de neuitat pe care Iașul le oferă. 

2021, a adus Turneul Internațional de Gimnastică Ritmică „IAȘI TROPHY” cu numărul XX, iar această tradiție competițională să fie dusă mai departe indiferent de circumstanțele pandemiei sau a ceea ce va urma în următorii ani. =>  IAȘI TROPHY 2022.

Lorena Chișicașa, Maria Chișcașca și Rianna Ardelean ( Arhiva personală).
Cupe, medalii și păpuși (Arhiva personală).
Medaliie, Mariei Chișcașca. (Arhiva personală).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *