Gimnastica ritmica Sport

Turneul de Gimnastică Ritmică Ploiești „Rhythmic Star” 2021

Orașul Ploiești se cunoaște ca fiind unul cu tradiție în lumea gimnasticii ritmice din România. Acesta având sportive de la mic, la mare în programul de pregătire CSM Ploiești. Sportivele au rezultate foarte bune la fiecare concurs. Gimnastica ritmică din Ploiești s-a ridicat considerabil în clasament, datorită profesionalismului cu care acționează, ca și antrenor coordonator Liliana Băescu; datorită tenacității și răbdării pe care o are a tronul principal Simona Puiu, dar și originalității pe care o are coregrafa Tatiana Dor.

Împreună  reușesc să facă gimnastica ritmică  cunoscută fiind cu gimnaste frumoase, talentate și ambițioase.  Alexandra Denisa Stoian este una dintre gimnaste la un nivel înalt. Face parte din lotul național de Junioare și Senioare. Miruna Ioana Ciocîrlan,  o gimnastă frumoasă, capabilă și cu o mobilitate rar întâlnită. Acestea își petrec în fiecare zi, aproximativ 5 ore în sala de antrenament.

În weekend-ul, 20-22.08.2021 orașul Ploiești a fost gazda turneului cu renume în gimnastica ritmică,  „Rhythmic Star” ( mai de mult „Spring Cup”). Organizat de CSM Ploiești în colaborare cu Federația Română de Gimnastică Ritmică. La această competiție s-au prezentat 158 de sportive cu vârste cuprinse  între 5 ani și +16 ani, iar numărul de antrenori prezenți fiind de 21  și 15 arbitri. În cadrul competiției „Rhythmic Star” au fost prezente cluburile sportive din Arad( CSM Arad); Bistrița( CS Gloria 2018 Bistrița); Brașov( ACS Carla Ritmic Gim; ACS Aly Gim și CSU Brașov);  București( ACS Dandri; ACS Luisa Dedu Gymnastics; ACS Pro Aktiv; CS Sportul Studențesc; CSS Triumf și CS UNEFS București); Cluj-Napoca( CSM); Constanța( CSS Nr. 1); Cumpăna(CS Victoria) și Ploiești( CSM). Tot la această competiție, a fost prezentă Vicepreședinta Federației Române de Gimnastica Ritmică, Alexandra Piscupescu, având calitate de arbitru principal.

Micuțele gimnaste de la ACS Carla Gim Brașov s-au întors acasă cu 3 medalii de aur, 2 medalii de argint și 3 medalii de bronz, dar și cu o experiență în plus, care le va ajuta pe viitor sa fie din ce în ce mai bune. Clubul sportiv din București ACS Dandri s-a întors acasă cu 7 medalii de aur, 3 medalii de argint și 4 medalii de bronz. De asemenea și Triumf București a avut rezultate frumoase obținând 3 medalii printre care și senioara Irina Claudia Cazacu a cucerit 3 medalii de bronz, la minge, panglică și individual compus. Sportivele de la Triumf București sunt pregătite zi de zi de către doamna antrenor emerit Doina Firica și doamna coregraf Mihaela Cigareanu. ACS Ritmic Aly Gym Brașov, s-a întors acasă cu 18 medalii, 6 medalii de aur, 7 medalii de argint și 5 medalii de bronz, gimnastele fiind pregătite de fosta gimnastă Alina Stratulat.

Orașul gazdă, a – avut-o pe sportiva Miruna Ciocîrlan, care a obținut medalia de aur la cerc, minge și individual compus, dar pe și Sabina Enache la junioare (15 ani, nivel A) cucerind medalia de aur la cerc, medalia de argint la minge și panglică și medalia de bronz la măciuci și individual compus. Clubul ACS Pro Aktiv din București s-a întors cu un număr destul de considerabil de medalii, dar și cu o experiență care le va da încredere gimnastelor să muncească și să meargă mai departe în acest sport, mai ales că sunt la început de drum. Domnișoarele Alexandra Piscupescu, Diana Vălean, Diana Cojocaru și Denisa Mailat, pot fi încrezătoare că, sportivele de la CS Sportul Studențesc, vor avea o evoluție pozitivă în continuare.

Micile gimnaste, se vor reîntâlni în Ploiești peste două săptămâni, în cadrul Campionatului Național. Competiție ce va avea loc tot în acest oraș. Așadar, pentru multe dintre acestea, „Rhytmic Star”, a fost un început competițional, dar și o bună verificare de dinaintea naționalelor.

 

.Rhythmic Stars.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *