Gimnastica ritmica Sport

Campionatul Național de Junioare și Senioare Gimnastică Ritmică 2021

 

Foto: Dragoș Ghica. Senioarele Annaliese Drăgan, Andreea Verdeș și Laura Aniței.

 

Campionatul Național de Junioare și Senioare, în ramura sportivă gimnastica ritmică 2021 s-a încheiat. Capitala României, București a fost gazda întrecerii în perioada 24-26.09.2021 și totodată, acest oraș a avut prilejul de a o cunoaște pe noua Campioană Națională atât la Junioare cât și la Senioare.

În competiția senioarelor, lupta a fost foarte strânsă pentru locul I și locul II. Astfel gimnasta Andreea Verdeș, legitimată la Corrado – CSS Unirea Iași pregătită de către d-ra. Cătălina Radu și  domnul profesor Constantin Radu fost foarte aproape de a-și câștiga încă o data titlul de campioană națională la această categorie. Andreea Verdeș reușește să obțină 4 medalii de aur și 1 de argint, aceasta fiind la individual compus.

Sportiva Annaliese Drăgan, pregătită de doamna antrenor emerit Maria Gîrbă, s-a concentrat și a reușit să realizeze exercițiile în așa fel, încât a urcat pe treapta întâi la individual compus; fiind noua Campioană Națională, la individual compus. Annaliese Drăgan, a obținut la cerc 25,933; minge 24,467;măciuci 22,267 și panglică 19,700; totalul notelor obținute pe obiecte fiind 72,667.

Pe treapta a II-a(Vice Campioană Națională), s-a clasat gimnasta Andreea Verdeș legitimată la Corrado – CSS Unirea Iași. La această competiție, a fost notată cu punctaje bune; încât la cerc a obținut :24, 750; minge 24,667; măciuci 21,667 și la panglică cu 20,450; cu totalul de 71,034. În cadrul Campionatului Național, se poate observa că Andreea Verdeș a trecut de sensibilitatea panglicii, cu care s-a confruntat în urma cu câteva luni; reușind să realizeze un exercițiu frumos și curat, dar și o notare mai bună față de competițiile precedente.

Pe treapta a III-a, a podiumului s-a clasat sportiva Laura Aniței, pregătită de d-ra. Cătălina Radu și domnul profesor Constantin Radu, legitimată la Corrado – CSS Unirea Iași; având două zile de competiții foarte bune. La cerc a obținut 20,467; minge 22,500;măciuci 20,800 și la panglică 19,467 cu totalul de 63,767. Totodată, Laura Aniței reușește pentru prima dată să își cucerească titlul de campioana națională la senioare, pe obiectul minge.

Pe locul IV s-a clasat gimnasta Miruna Ciocîrlan, legitimată la CSM Ploiești și pregătită de către doamna Puiu Simona. Aceasta a reușit sa obțină la cerc 18,617; minge 18,600; măciuci 19,067 și la panglică 16,317, cu totalul de 56,284. Tot de la CSM Ploiești, a fost prezentă gimnasta Denisa Stoian, în calitate participantă și a reușit să obțină la cerc 16,500; minge 18,767; măciuci 17,067 și la panglică 16,667, cu totalul de 52,501. Astfel clasându-se pe locul al V-lea la individual compus.

Pe locul VI s-a clasat gimnasta Alenia Biringer,  pregătită de către Domanele Daniela Chiriac și Tatiana Novikova. Aceasta este legitimată la CSM Arad și în cadrul acestei competiții a reușit sa obțină la cerc 17, 400; minge 14,833; măciuci 18,400 și la panglică 15,633, cu totalul de 51,433.

Pe locul VII s-a clasat sportiva Ariana Ivan, legitimată la CSU Brașov și pregătită de către doamna Alina Stratulat (la rândul ei, fostă gimnastă care a adus numeroase premii și titluri pentru Brașov, dar și pentru România).  Gimnasta Ariana Ivan, a reușit sa obțină un total de 49,933. Colega sa, Raluca Lipianu s-a clasat la individual compus pe locul al VIII – lea cu un total de 48,834.

Pe locul IX s-a clasat gimnasta Claudia Cazacu, legitimată la CSS Triumf București, fiind pregătită de către doamna antrenor emerit Doina Firică și doamna coregraf Mihaela Cigăreanu. Sportiva a reușit sa obțină un total de 47,633.

Pe locul X s-a clasat gimnasta Nironca Alexandra legitimată la CSM Arad. Aceasta fiind , pregătită de către doamnele Daniela Chiriac și Tatiana Novikova. Totalul pe care a reușit sa îl obțină la această competiție este de 46,933 la individual compus.

Pe locul XI s-a clasat gimnasta Lorena Chișicașa, legitimată la Lps Baia Mare. Aceasta este pregătită de către doamna profesor Ileana Iakob. În cadrul Campionatului Național de Gimnastică Ritmică,în acest an a reușit să obțină un total de 40,734 la individual compus.

Pe locul XII s-a clasat gimnasta Larisa Ristea, legitimată la CSS Reșița și este pregătită de către doamna Latcu Luminița și Tibra Daniela. Totalul pe care l-a obținut în această competiție este de 39,601 la individual compus.  Pe locul XIII s-a clasat colega sa, Anghelina Cătălina, cu totalul de 39,333 la individual compus.

Pe locul XIV s-a clasat gimnasta Rebeca Anton, legitimată la CSU Brașov și este  pregătită de doamna Alina Stratulat. Aceasta a reușit să obțină un total de 39,184 la individual compus.

Pe locul XV s-a clasat sportiva Natalia Ormenișan, legitimată la CSS 2 Baia Mare și este pregătită de doamna Mihaela Borz. Sportiva băimăreancă a reușit sa obțină un total de 30,666 la individual compus.

Pe locul XVI s-a clasat gimnasta Pavel Georgiana, legitimată la CSS Triumf București și antrenată de către doamnele Doina Firică și Mihaela Cigareanu. Georgiana, a reușit la această competiție sa obțină un total de 29,533 la individual compus.

Pe locul XVII s-a clasat gimnasta Apoltan Amalia, legitimată la Lps Bistrița/ CS Gloria 2018, fiind pregătită de către doamna profesor Laura Boldor. În cadrul acestei competiții a reușit sa obțină un total de 29,333 la individual compus.

Echipa senioarelor, care a cucerit, titlul de Campioană Națională este cea de la Iași. Mai exact clubul sportiv Corrado – CS Unirea Iași, obținând un total de 174,151 de puncte. Totodată Iașiul a reușit să ducă acasă, un număr considerabil de medalii din cadrul acestei competiții.

Pe locul al II-lea s-a clasat echipa de la CSM Ploiești, având punctajul de 141,602. 

Pe locul al III-lea, echipa de la CSM Arad, cu un total de 121,899.

Pe locul IV, echipa de la CSU Brașov, cu un total de 111,818.

Pe locul V, echipa de la CSS Reșița, cu totalul de 98,267

Pe locul VI, echipa de la CSS Triumf București, având totalul de 97,400.

În cadrul Campionatului Național de Junioare, emoțiile au fost mari pentru tânără antrenoare, Alexandra Piscupescu. Aceasta, a avut cele mai frumoase și intense emoții, urmărindu-și eleva în competiție, iar la finalul celor două zile grele să crească titlul de Campioană Națională Absolută la Junioare. Christina Drăgan, a reușit acest lucru!

Christina Drăgan, în vârstă de 14 ani legitimată la CS Sportul Studențesc și pregătită de d-ra. Alexandra Piscupescu , a reușit sa obțină la cerc 23,400; minge 22,900; măciuci 24,667 și la panglică 20,933 cu un total de 70,967 la individual compus.

Pe locul al II-lea ( Vice Campioană Națională), s-a clasat sportiva Ana Mezei, de la UNEfS București; obținând la cerc 18,333; minge 20,883; măciuci 21,283 și la panglică 16,833 cu un total de 60,499.

Pe locul al III-lea s-a clasat gimnasta Sîrbu Anca Maria, legitimată la ACS Dandri București și pregătită de d-ra Alice David și Teocan Adriana. Aceasta a obținut, la cerc 17,900;minge 20,117; măciuci 19,700 și la panglică 18,262, cu totalul de 57,717 la individual compus.

Sportivele junioare de la Liceul cu Program Sportiv din Baia Mare, pregătite de doamna profesor Ileana Iakob, au reușit să ocupe pe echipa locul X cu un total de 91,300. La individual compus, gimnasta Maria Chișcașca s-a clasat pe locul XVIII cu un total de 46,383, iar Rianna Ardelean s-a clasat pe locul al XXXIII-lea cu punctajul de 26,217 la individual compus.

Campionatul Național de Gimnastică Ritmică, Junioare și Senioare a avut un procedeu diferit față de alți ani. Spun acest lucru, deoarece sportivele senioare în prima zi de concurs (cerc și minge), au concurat de două ori; adică dimineața calificări, iar seara de la 17:30 finala pe primele două obiecte. Pe același criteriu a fost și în a doua zi de competiție, totodată ultima zi. De ce spun, că a fost diferit? În alți ani, se concura clasic. Prima zi, era doar cu cercul și mingea, a doua zi măciucile și panglica, iar a treia zi finalele. În a treia zi, gimnastele calificate, de regulă primele 8 concurau cu toate cele 4 obiecte și eventual, era competiția pentru ansambluri cu sau fără obiecte; terminându-se cu festivitatea de premiere și aflarea primelor 6 participante la Cupa României.

Anul acesta, datorită fotografului experimentat Daniel Palhegyi am avut ocazia cu toții să putem vizualiza Campionatul Național live pe YouTube, prin canalul „RGLIVE”. Astfel spus, deși spectatori nu au fost prezenți așa cum eram obișnuiți posibilitatea live-ului de pe YouTube ne-a făcut să ne simțim aproape de sportive, antrenori și de emoțiile din sala Polivalentă de la București.

O altă competiție frumoasă s-a încheiat. Un nou titlu cucerit, o noua gimnastă Campioană și noi evoluții în gimnastica ritmică românească. Datorită Federației Române de gimnastică ritmică, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, MTS și Guvernul României a fost posibilă realizarea Campionatului Național de Gimnastică Ritmică. 

Foto Dragoș Ghica. Premierea senioarelor. Individul Compus.
Foto Dragoș Ghica. Premierea senioarelor pe echipe.
Fotografie preluată. Premierea Junioarelor. Locul I Christina Drăgan. II Ana Mezei. III Sîrbu Anca Maria. 
Fotografie preluată. Alexandra Piscupescu și Christina Drăgan. Final de competiție.

2 thoughts on “Campionatul Național de Junioare și Senioare Gimnastică Ritmică 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *