Yana Kudryavtseva și asistentul antrenor Elena Karpusenko
Gimnastica ritmica Sport

Antrenorul și sportivul

 

Yana Kudryavtseva și antrenoarea sa

Yana Kudryavtseva și asistentul antrenor Elena Karpusenko

Când îți alegi drumul spre ceea ce iubești, atunci cu siguranță din mâinile tale va ieși ceva uimitor. Cu mintea și sufletul tău vei da naștere unei noi speranțe și unei noi generații.

Antrenorul este cel care dă „viața” sportului pe care și-a ales să modeleze fragilitatea societății. Sala de antrenament este precum grădina cu trandafiri . Toți se dezvoltă și nu deodată.

În dezvoltarea lor, necesită atenție, iubire, răbdare. Antrenorul se va înțeapa de multe ori în spini, dar nu va renunța. Va ține tare de acesta și va face tot posibilul, ca dezvoltarea sportivului să fie sănătoasă.

Dacă sportivul antrenat, menținut pe drumul bun, care nu îi permite a se îndoi în evoluție; automat acesta se va dezvolta doar în sus și nici decum nu se va apleca. Puterea vântului, a ploii și a altor obstacole nu îl va doborâ, iar rănile antrenorului cauzate de spinii bobocului, vor deveni experiență adăugată în bagajul succeselor.

Antrenorul este cel ce modelează sportivul. Acesta este cel, care îl îndreaptă spre succes. Fără antrenor, sportivul nu ar cunoaște emoțiile unei competiții în sportul ales. Nu ar cunoaște gustul victoriei și nici nu ar ști cum se simte greutatea medaliei purtate în gât.

Fără antrenor, practic sportivul e „mort”. Sportivul nu cunoaște mersul, nu știe unde necesită corectare, autoritate, relaxare și nu în ultimul rând dezvoltarea eternă, care îl face din sportiv în om. Un om, care societatea se va putea baza pe el și care va avea puterea să schimbe pozitiv tot ce îl înconjoară.

Mecanismul dintre antrenor și sportiv nu ruginește niciodată. În fiecare an, în curtea „crescătorului de boboci trandafirii” răsare câte o speranță nouă și munca antrenorului începe de la zero. Accepta fără ezitare, să treacă prin toate etapele în care mâinile și sufletul lui sunt înțepate și rănite.

Consolarea antrenorului este zâmbetul sportivului aflat pe dreapta întâi a podiumului în timp ce imnul țării și-l cântă alături de spectatori și susținători. Este singurul pansament al luu, care îi dă putere să meargă mai departe alături de campionii lui.

2 thoughts on “Antrenorul și sportivul

  1. Buna ziua, cred ca site-ul dvs. ar putea avea probleme de compatibilitate cu browserul. Cand ma uit la site-ul tau in Safari, arata bine, dar la deschiderea in IE, are unele probleme care se suprapun. Am vrut doar sa va dau o atentie rapida! Pe langa asta, blog fantastic!

    1. Bună ziua! Este foarte adevărat că nu am mai lucrat la acest site. În curând am să rectific greșelile care există din punct de vedere tehnic al paginilor. Mulțumesc frumos pentru reacția dumneavoastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *